В окупованому Криму обшукують будинки сім'ї Куламетових

В окупованому Криму обшукують будинки сім'ї Куламетових

Фото
Укрінформ
На окупованому півострові м. Старий Крим силовики проводять обшук в будинку Герая Куламетова - учасника одиночних пікетів проти переслідування мусульман в Криму.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Сюди ж без пояснення причин і вивезли його мати Зарему Куламетову, яка з ранку була в парку на громадських роботах.

"Стало відомо, 4 вересня 2018 року близько дев'ятої години ранку невідомі на двох машинах, Патріот і Газель викрали мешканку м. Старий Крим, Зарему Куламетову. Вона була в парку на обов'язкових громадських роботах, поставлений їй судом", - повідомили у "Кримській солідарності".

Пізніше з'ясувалося, жінку доставили за адресою м. Старий Крим вул. Жовтнева, 45 - в будинок, що належить її синові Гираю Куламетову, і в якому на даний час проживає Абдулла Якубов.

Читайте також: У Криму силовики після обшуку забрали активіста Мустафаєва

Біля будинку, де почався обшук, були затримані батько Герая Куламетова Зеккий Куламетов, а також сестра Герая Ріана, яка вела прямий ефір з місця події.

"Їх проводили в будинок, де проходить обшук. Проводяться слідчі дії у будинку, де проживає Абдулла Якубов, бізнесмен, меценат багатьох свят, шанована людина, багатодітний батько. Очевидці повідомляють про автозаках на в'їзді в м. Старий Крим", - йдеться в повідомленні "Кримської солідарності".

Одночасно, обшук проходить і в будинку Зеккия Куламетова, на вул. Інтернаціональною.

"У будинку Зеккия Куламетова також розпочато обшук", - повідомила "Кримська солідарність".

Як повідомлялося, Зарема Куламетова зіткнулася з силовиками в кінці січня 2018 року, коли вони прийшли з обшуком у будинок її сина Гірая Куламетова – одного з учасників минулорічних одиночних пікетів проти переслідувань мусульман в Криму. Тоді вони вивезли його з дому, рідні не могли його розшукати кілька годин. У пориві відчаю і страху за сина Зарема емоційно висловилася на адресу силовиків, чим привернула їхню увагу. 24 лютого в проти неї було порушено кримінальну справу за статтею 319 кк Рф (образа представника влади).

23 квітня 2018 року "суд" засудив Зарему Куламетову до 250 годин обов'язкових робіт і штрафу в розмірі 20000 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-