США занепокоєні обшуком будинку української активістки у Сімферополі

США занепокоєні обшуком будинку української активістки у Сімферополі

Укрінформ
Посольство США в Україні висловило занепокоєння обшуком, який російські силовики проводили в будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко в Сімферополі.

Про це диппредставництво написало у Twitter.

“Ми стурбовані обшуками ФСБ будинку співзасновниці Українського культурного центру. Ще один приклад систематичної кампаніі Росії щодо придушення української ідентичності в Криму”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ФСБ обшукала будинок кримської активістки під приводом зв'язків із "Правим сектором"

Як повідомлялося, 29 серпня близько 6 ранку у будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко представники окупаційної влади Криму проводили обшук.

Як повідомила Кримська правозахисна група, приводом для обшуку стала підозра окупаційної влади щодо ймовірної причетності активістки до діяльності "Правого сектора". 

Правозахисники переконані, що справжньою метою переслідування Павленко є її громадянська позиція, просвітницька діяльність щодо популяризації української культури у Криму.

"Таке переслідування є продовженням системної політики окупаційної влади півострова щодо повного знищення української національної ідентичності на захоплених територіях України. Також це є продовженням переслідування представників Українського культурного центру, яким неодноразово забороняли проводити мирні культурні акції на підтримку української мови та культури у Криму", - наголосили у Кримській правозахисній групі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-