У Криму падає врожайність винограду, посадки скоротили

У Криму падає врожайність винограду, посадки скоротили

Укрінформ
В окупованому Криму від негоди постраждало 400 га виноградників, через що на півострові прогнозують зниження врожайності на 2 тисячі тонн.

Про це повідомляє сайт Аgroday.

"Масандра" планує цього року зібрати в Криму приблизно 15 тис. т винограду в порівнянні з 17 тис. т роком раніше", - йдеться в повідомленні.

У так званому керівництві "Масандри", яким після окупації Криму завідує Управління справами Президента РФ, зізналися, що "поки обережні у прогнозах щодо майбутнього врожаю, тадже "цього року у «Масандри» постраждало 400 га виноградників у трьох філіях, зокрема, через град".

Тим не менш, "гендиректор" підприємства Яніна Павленко висловила надію на "непоганий урожай на рівні середніх показників останніх років – приблизно 15 тис. т", - повідомляє Аgroday.

Павленко згадала площу, на якій висаджуються виноградники в "Масандрі" - 4 тис. га - не згадавши про її скорочення.

Між тим, "Крим.Реалії" цитують колишнього українського політика Леоніда Грача, який стверджує, що площа підприємства «Масандра» «скоротилася на 225 гектарів, відтоді як він став залежним від президентської адміністрації Кремля».

Як повідомлялося, підприємство "Масандра" після анексії Криму Росією було націоналізовано. У компанії змінили керівництво, а її виноградники, за інформацією ЗМІ, продають іншим власникам.

Читайте також: На Херсонщині в липні овочі і фрукти подешевшали в середньому на 14,5%

У грудні 2016 року прокуратура Автономної Республіки Крим викликала на допит екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі у зв'язку з відвідуванням ним у вересні 2015 року підприємства "Масандра" і дегустацією колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера, вартість якого становить 2 173 903,9 грн. За даними прокуратури АРК, під час відвідування НВАО "Масандра" 11.09.2015 президентом РФ Володимиром Путіним і екс-прем'єром Італії Сильвіо Берлусконі громадянка України Яніна Павленко, незаконно призначена на посаду генерального директора державного концерну НВАО "Масандра", маючи умисел розтрати чужого майна, особисто відкоркувала для зазначених осіб одну пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду, який є національним надбанням України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-