На Чонгарі пройшла акція

На Чонгарі пройшла акція "Вільна Україна"

Укрінформ
Напередодні Дня Незалежності України та Дня прапора біля контрольного пункту "Чонгар" на адмінкордоні з Кримом активісти організацій "Волонтер" і "Учасники АТО Генічеського району та Криму" провели акцію "Вільна Україна".

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Засновник громадської організації "Волонтер" Василь Доган зазначив, що акція проводиться вже четвертий рік поспіль. Під час акції роздавали пам'ятки, в яких зазначена інформація про те, як поводитися на окупованій території і куди звертатися, якщо там були порушені права людини.

"Пам'ятайте: Крим обов'язково повернеться під контроль України. Повернення Криму може статися найближчим часом попри те, що московська влада вважає, що сильна як ніколи. Окрім зовнішніх чинників тиску на Москву, у північного сусіда є і чималі внутрішні проблеми. Усі імперії зникають. Радянський Союз зник. Російська Федерація зникне", - сказано в тексті листівки, яку роздавали громадянам на в'їзді на територію Криму.

В акції взяв участь і глава представництва президента України в Криму Борис Бабін.

"Ми завжди раді підтримати здорові ініціативи громадськості. Впевнений, що саме спільними зусиллями правоохоронних органів, органів влади, громадськості ми йтимемо вперед на шляху до деокупації Криму", - сказав він.

Учасники акції також запустили в небо на адмінкордоні з Кримом повітряні кульки й жовто-блакитне полотнище українського прапора.

Читайте також: У Порошенка кажуть, що через адмінмежу з Кримом потрібен легальний перевізник

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично - справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в'їзду/виїзду - "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка".

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконною та засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-