Під посольством РФ у Києві пройде акція на підтримку Сенцова

Під посольством РФ у Києві пройде акція на підтримку Сенцова

Укрінформ
У вівторок під посольством РФ у Києві відбудеться акція, присвячена до 100 днів голодування незаконно утримуваного в Росії українського режисера з Криму Олега Сенцова.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Під посольством Росії у Києві 21 серпня запланована акція «Солідарність з Олегом Сенцовим», присвячена до 100 днів голодування українського режисера з Криму. Організатори закликають прийти під будівлю посольства, щоб «продемонструвати світу - Україна пам'ятає і бореться за своїх політв'язнів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією організаторів, акція «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане частиною міжнародної ініціативи, розпочатої PEN International з написання листів.

Як повідомляв Укрінформ, PEN International 14 серпня розпочав марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова, який голодує в російській в'язниці. 21 серпня об 11:00, на 100-й день голодування Олега, учасники акції ці листи роздрукують і принесуть до консульств і посольств РФ у своїх країнах, обмотавши колючим дротом.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Читайте також: Життя Сенцова під загрозою - США підтримали заклик ООН до Росії

Правозахисниця Зоя Свєтова 14 серпня відвідала колонію в Лабитнангі, де тримають Сенцова. У розмові зі Свєтовою сам Сенцов назвав свій стан "передкритичним". Лікар колонії, який працює з Сенцовим, повідомив, що робота внутрішніх органів Олега може припинитися в будь-яку мить.

Загалом в Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-