Італія попросила РФ доповісти про стан Сенцова

Італія попросила РФ доповісти про стан Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Представники міністерств закордонних справ Італії та РФ обговорили стан незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який з 14 травня оголосив голодування.

Про це повідомляється на сайті МЗС Італії.

"Заступник державного секретаря МЗС Італії Гільєрмо Піччі сьогодні (16 серпня - ред.) провів телефонну розмову з заступником міністра закордонних справ РФ Александром Грушком, під час якої попросив підтвердити інформацію про нинішній стан та поводження з Олегом Сенцовим, який перебуває у центрі італійської та міжнародної уваги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час телефонної розмови Грушко запевнив Піччі, що стан здоров'я українського кінорежисера, що голодує на знак протесту, перебуває під постійним спостереженням, не має ризику для життя, і що Сенцов має доступ до всієї необхідної допомоги.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.

Читайте також: Порятунок Сенцова: Берлін сподівається на "гуманітарне вирішення"

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є спеціалісти з ендогенного харчування.

Загалом у Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-