Посол у Франції розповів про

Посол у Франції розповів про "політичних вояжерів" в окупований Крим

Укрінформ
Посольству України у Франції невідомі факти відвідання окупованого Криму французькими офіційними представниками, а абсолютну більшість "політичних вояжерів" становлять представники ультраправого руху "Національного союзу".

Про це заявив посол України у Франції Олег Шамшур в інтерв'ю Укрінформу.

"Мені невідомі факти відвідання окупованого Криму французькими офіційними представниками. Звичайно, ми разом із нашими колегами в Україні намагаємось відслідковувати всі порушення, пов'язані з відвідуванням французькими громадянами окупованого Криму, та висловлюємо свою думку щодо офіційного реагування на них, включно із забороною в'їзду в Україну для порушників. Серед них наразі (з початку поточного року) в абсолютній більшості представники ультраправого руху "Національного союзу" (донедавна - "Національний фронт") з її лідером Марін Ле Пен", - сказав дипломат.

Читайте також: Шамшур прокоментував спроби французьких компаній обійти "кримські" санкції

Коментуючи поїздку на початку літа депутата Європейського парламенту від Франції Ніколя Бе в окупований Крим і його заяви в рамках участі у так званому Ялтинському міжнародному економічному форумі про "суверенний вибір" жителів півострова, Шамшур зазначив, що у посольстві знають про такий "політичний вояж" і працюють з французькою стороною.

"Всі державні інституції Франції зорієнтовані на недоречність участі у різноманітних заходах, що проходять на території АРК. Вище політичне керівництво Франції різко негативно ставиться до подібних "візитів", але констатується відсутність офіційних (юридичних) важелів впливу на тих, хто відвідує АРК із приватною метою. А вони саме так декларують свої поїздки в окупований Крим", - констатував посол.

Шамшур також зауважив, що євродепутат Ніколя Бе належить до "Національного союзу".

"Очевидно, їхню активність на антиукраїнському напрямі стимулює й ідеологічна близькість з їхніми "хендлерами" в Росії, і більш меркантильні міркування. Про скандали щодо російського фінансування ультраправих у Франції всі, певно, знають", - зазначив дипломат.

Читайте також: Посол Шамшур розповів, як французи ставляться до Путіна і політики Кремля

У цьому контексті він підкреслив, що більшість французьких політиків, у тому числі парламентаріїв, усвідомлюють природу та наслідки агресивної поведінки Росії щодо Криму та України в цілому і поділяють наше обурення такими візитами.

"Щоразу лунають публічні заяви для того, аби було ясно, що ця згубна ініціатива виходить лише від купки ультраправих політиків і, звичайно, до неї не залучені офіційні структури", - акцентував Шамшур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-