Врятувати Сенцова: МЗС України проситиме Меркель вплинути на Путіна

Врятувати Сенцова: МЗС України проситиме Меркель вплинути на Путіна

Укрінформ
У МЗС України мають намір попросити канцлера ФРН Ангелу Меркель порушити на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним питання про незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова і посприяти в його звільненні.

Про це сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила в інтерв'ю телеканалу "Дождь".

"Вчора спілкувалася з представниками українського МЗС, вони зараз думають, як підштовхнути Меркель, яка скоро зустрічатиметься з Путіним, щоб якимось чином посприяли зі звільненням Олега", - відзначила Каплан.

За її інформацією, що стосується пропозицій української сторони по обміну, то "Путіну пропонували дуже багато, і весь час - або мовчання, або відмова. Взагалі щодо Олега він практично завжди просто відмовчується", - сказала сестра Сенцова.

Читайте також: Сенцов не проситиме Путіна про помилування - сестра

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Меркель з Путіним запланована на 18 серпня у Берліні.

Мати політв'язня Олега Сенцова в липні подала прохання про його помилування. У серпні у відповіді від управління по забезпеченню конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ йшлося, що для початку процедури помилування Сенцов має сам звернутися до президента РФ з відповідним проханням. Слідом Комісія Ямало-Ненецького автономного округу не прийняла клопотання матері Сенцова і архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента про помилування, повторюючи те саме мотивування АП Росії.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко і адвокат Микола Полозов після цього висловили думку, що Кремль просто не хоче звільняти Сенцова з якихось своїх причин.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є спеіалісти з ендогенного харчування.

Загалом у Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-