Глава МЗС Латвії закликає негайно звільнити Сенцова

Глава МЗС Латвії закликає негайно звільнити Сенцова

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич закликав Росію «негайно і без попередніх умов» звільнити з ув'язнення голодуючого в російській колонії українського режисера Олега Сенцова.

Про це Рінкевич написав у Facebook.

«Закликаю Росію негайно і без попередніх умов звільнити з ув'язнення протиправно утримуваного у в'язниці українського режисера Олега Сенцова. Його голодування триває понад 90 днів, це викликає серйозну стурбованість щодо його здоров'я», – пише Рінкевич.

13 червня цього року глава МЗС Латвії вже закликав звільнити Сенцова.

Як повідомляв Укрінформ, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

Читайте також: Кремль обрав тактику шантажу та повільного вбивства Сенцова - Геращенко

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Загалом в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-