Справа “ялтинської шестірки”: прокурори закінчили пред'являти докази

Справа “ялтинської шестірки”: прокурори закінчили пред'являти докази

Укрінформ
У російському Ростові-на-Дону окружний військовий суд закінчив розгляд доказів обвинувачення відносно шести фігурантів так званої справи Хізб ут-Тахрір - "ялтинської шестірки".

Про це повідомив в Facebook адвокат Александо Попков.

"Вчора прокурори закінчили пред'являти свої докази у кримінальній справі відносно «ялтинської шестірки» мусульман", - написав адвокат.

За його словами, все "людоїдське обвинувачення" в терористичній діяльності і насильницькому захопленні влади (підсудним вимагають від 12 до 20 років позбавлення волі) складається зі свідчень російських силовиків, секретних свідків,які не заслуговують довіри, "каламутних" аудіо- і відеозаписів і квазіекспертиз «кухонних» бесід. В оперативних і слідчих матеріалах, стверджує адвокат, присутні сліди монтажу, підтасовування і множинні процесуальні порушення.

"Найбільш злісне, чим нібито займалися наші підзахисні, — роздавали газети, брали участь у мітингах (до 2014) і учили один одного «неправильному» ісламу, чим хотіли всіх завербувати і влаштувати на цьому глобусі Всесвітній Халіфат", - іронізує захисник.

Попков зазначив, що тепер настає черга виступів сторони захисту - "хоча абсурдно доводити те, що нічого не було". Наступні засідання відбудуться 21 і 28 серпня. Він вважає, що наприкінці вересня можна чекати закінчення судового розгляду.

Адвокат також закликав підтримати політв'язнів листами і продемонстрував листівку, яка прийшла одному з підсудних - Еміру-Усейну Куку з Лондона.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: у ростовському суді допитають останнього таємного свідка

Як повідомлялося, процес над шістьма фігурантами справи "Хізб ут-Тахрір" - Муслімом Алієвим, Вадимом Сируком, Емір-Усейном Куку, Рефатом Алімовим, Арсеном Джеппаровим і Інвером Бекіровим - почався 12 квітня. Проти них з "таємної кімнати" свідчив так званий таємний свідок, голос якого був змінений. Він стверджував, що "підсудні влаштували на території Криму шаріатський суд за участю прокурора і слідчого з них самих".

Вчора, 14 серпня, були допитані останні свідки обвинувачення: оперативний співробітник ФСБ Кампанейцев, який почав дану справу, "секретний свідок" Ібрагимов, - а також оголосили протокол свідчень свідка Старового І.В., який за даними прокурора, залишив територію Росії.

Джеппаров, Алімов, Куку, Алієв, Бекіров і Сирук були затримані в Ялті в лютому-квітні 2016 року. Їх обвинуватили в причетності до ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір". Спочатку "суди" щодо ялтинської групі "Хізб ут-Тахрір" проходили на виїзних засіданнях в Сімферополі, потім арештованих кримчан етапували в Ростов-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-