Гопко прогнозує обговорення на зустрічі Меркель і Путіна звільнення Сенцова

Гопко прогнозує обговорення на зустрічі Меркель і Путіна звільнення Сенцова

Укрінформ
Голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко прогнозує, що під час переговорів Президента РФ Володимира Путіна та канцлера Німеччини Ангели Меркель у суботу, 18 серпня, серед інших питань обговорюватиметься введення на Донбасі миротворчої місії ООН та звільнення українських політв'язнів.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буде (обговорюватися тема миротворців на Донбасі - ред.). Зокрема, я думаю, що, крім тієї телефонної розмови міністрів (закордонних справ ФРН та України - ред.), я дуже сподіваюся, що буде ще до зустрічі Меркель з Путіним розмова нашого Президента з Меркель для того, щоб скоординувати позиції і вкотре підтвердити, що нічого про Україну без України не обговорюється», - наголосила Гопко.

Окрім того, депутат зазначила, що сподівається на те, що Німеччина та Росія в суботу будуть обговорювати питання звільнення українських політв'язнів, які голодують, зокрема Олега Сенцова та Володимира Балуха.

«Але ми чітко розуміємо, що Путін до (оприлюднення - ред.) результатів виборів президента в Україні малоймовірно, що йтиме на якісь поступки в миротворчій місії або використовуватиме внутрішньополітичну боротьбу за майбутнє президентство і, можливо, підігруватиме комусь із політичних сил уже на парламентських», - зазначила голова комітету у закордонних справах.

Як повідомлялося, 14 серпня міністри закордонних справ ФРН та України Хайко Маас і Павло Клімкін телефоном обговорили питання миротворчої місії для сходу України.

Читайте також: Для Путіна й Меркель тема України наразі не є головною

У німецькому МЗС зазначають, що ФРН продовжить докладати зусилля з пошуку вирішення українського конфлікту. На сьогодні необхідно досягти реального стійкого перемир'я і прогресу в політичному процесі.

Президент РФ Володимир Путін 18 серпня здійснить візит у ФРН, під час якого проведе переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Обговорюватиметься і ситуація в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-