"Українського диверсанта" Штиблікова на півроку запроторили в одиночку – брат

Укрінформ
Засудженого фігуранта "справи українських диверсантів" Дмитра Штиблікова помістили в одиночну камеру в колонії російського Омська.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії розповів брат ув'язненого Олексій Штибліков.

"Поки здоров'я більш-менш. А зараз його утримують в окремому блоці, не в загальній камері. Це якесь спецутримання, його на півроку туди закрили. Не дають ні працювати, ні спілкуватися ні з ким. У окремій камері. Він не знає, з чим це пов'язано, ніхто не пояснює. Я так розумію, це в них загальноприйнята практика для новоприбулих", - зазначив брат ув'язненого.

Як повідомлялося, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали нібито "членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України" - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку. Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Дудка - капітан 2-го рангу запасу, в минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України заявили, що затримані в Криму громадяни України не є співробітниками СБУ.

Читайте також: В одного з "українських диверсантів" почалися проблеми з серцем - брат

У травні 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили. Пізніше підконтрольний Кремлю Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до п'яти років ув'язнення. Його етапували до колонії № 6 російського міста Омськ.

Фото: forpost-sevastopol.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-