Правозахисниці дозволили відвідати Сенцова у колонії

Правозахисниці дозволили відвідати Сенцова у колонії

Політв’язні
Укрінформ
На прохання Ради з прав людини (РПЛ) при президенті РФ Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) дозволила правозахисниці Зої Свєтловій відвідати колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомив в Twitter глава РПЛ Михайло Федотов.

"РПЛ попрохав ФСВП дозволити Зої Свєтловій відвідати ІК-8 УФСВП по ЯНАО (Ямало-Ненецькому автономному округу - ред.) у Лабитнангі. Дозвіл ФСВП отриманий щойно", - написав Федотов.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Читайте також: Сестра Сенцова: Передчасна інформація може нашкодити Олегу, поки він у Росії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

У цілому у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-