В окупованому Криму зібрали вдвічі менше зернових

В окупованому Криму зібрали вдвічі менше зернових

Укрінформ
В окупованому Криму зібрали врожай ранніх зернових та зернобобових культур - він майже вдвічі нижчий за минулорічний.

Цифри на підтвердження цього оприлюднив діловий аграрний інтернет-ресурс AgroTimes.

"У Криму завершено збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Усього намолочено 906 тис тонн зерна з площі понад 548 тис га... Середня врожайність ранніх зернових і зернобобових культур склала 16,5 ц/га", - повідомляє портал з посиланням на підконтрольне Кремлю міністерство сільського господарства Криму.

У той же час, зазначає видання, у 2017 році врожай ранніх зернових культур на півострові перевищив 1,7 млн тонн. Середня врожайність була на рівні 31,9 ц/га.

Як повідомлялося, у червні в Криму оголосили режим надзвичайної ситуації через посуху в Красногвардійському, Нижньогірському, Первомайському і Совєтському районах.

Читайте також: В Україні намолотили майже 31 мільйон тонн ранніх зернових

Наприкінці червня призначений Росією «глава Криму» Сергій Аксьонов повідомляв про свій намір просити у російського уряду компенсації через посуху. 3 липня він заявив, що підготував звернення на ім'я голови уряду Росії Дмитра Медведєва з проханням виділити до 400 млн рублів (близько 166 млн грн) для компенсації прямих втрат кримськими сільгоспвиробниками через посуху на півострові.

За даними заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України Юрія Гримчака, 70% степового Криму уже не можна використовувати для сільського господарства через зневоднення.

Як відомо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що сполучає головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році постачання води на півострів припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-