Геращенко - про

Геращенко - про "звільнення" Сенцова: Ми маємо справу з імперією брехні

Політв’язні
Укрінформ
Тема заручників і політв'язнів не допускає неперевіреної інформації. 

Так у Facebook Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко прокоментувала спростовану інформацію про перевезення українського політв'язня Олега Сенцова до Києва.

"72 дзвінки і 130 смс з 1 до 4 ночі . Без коментарів. Розумію, що всі прагнуть добрих новин і всі сподіваються на диво. Але все ж такі делікатні теми потребують публічного мовчання до факту підтвердження з офіційних джерел. Я це повторювала тисячі разів, що тема заручників і політв'язнів не допускає неперевіреної інформації , це надто дорого обходиться", - прокоментувала Геращенко.

Вона також зауважила, що "ми маємо справу з імперією брехні, фейків, пранкерів, роками напрацьованої фсбшної практики вкиду неправдивої інформації , для розповсюдження якої нерідко в темну використовують світлих і порядних людей, аби і їх дискредитувати, посіяти суцільну недовіру й опошлити найсвятіші теми".

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що поширювати неправдиву інформацію щодо Олега Сенцова можуть працівники колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі, де утримують українського політв'язня.

Читайте також: Денісова вважає, що фейки про Сенцова вигадують тюремники в Лабитнангі

Також омбудсмен спростувала інформацію, яку напередодні поширила журналістка Вікторія Івлєва про те, що літак із Сенцовим нібито вилетів із Салехарда, яку пізніше спростувала Федеральна служба виконання покарань Росії, а також сама журналістка, зазначивши, що "над ними просто посміялися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-