Доступ України до частини її економічної зони в Чорному морі блокується РФ - вчений

Доступ України до частини її економічної зони в Чорному морі блокується РФ - вчений

Укрінформ
Доступ України до значної частини її виняткової економічної зони на Чорному морі фактично блокується Російською Федерацією.

Про це розповів у ефірі "Радіо Крим.Реалії" заступник директора з наукової роботи українського Інституту рибного господарства і екології моря Костянтин Дем’яненко, коментуючи ситуацію з виловом риби у двох морях.

«Ситуації на Чорному морі й на Азовському кардинально відрізняються. У нас на Чорному морі все набагато похмуріше, тому що де-факто Росія блокує доступ України у будь-якому вигляді у величезну, у значну частину української виняткової економічної зони. Ця зона закрита і для рибалок, і для досліджень», - зазначив учений.

Дем’яненко також вважає: те, що діють загальні обмеження з видобутку водних ресурсів на Азовському морі для Росії та України, - це «безумовно позитивно».

За даними Укрдержрибагентства, після анексії Криму Росія захопила до 90% від загальних риболовецьких ресурсів України в Чорному морі.

Читайте також: Порошенко привітав Ялту з Днем міста

З кінця квітня по липень цього року російські прикордонники затримали майже 100 українських судів в Азовському морі, поінформував міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

3 травня Держприкордонслужба України повідомила, що Росія почала жорстку політику затримання і огляду судів, які прямують через Керченську протоку. Починаючи з 30 квітня російські спецслужби зупиняють судна щодня для огляду та ідентифікації екіпажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-