Сенцов планує дистанційно зняти фільм - адвокат

Сенцов планує дистанційно зняти фільм - адвокат

Укрінформ
Український політв'язень Олег Сенцов веде переговори про початок зйомок українського фільму під його дистанційним керівництвом.

Про це в інтерв'ю «Медузі» повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Зараз ведуться переговори про те, щоб почати знімати фільм під його дистанційним керівництвом. Ніби як проект має запуститися у вересні. Так кінематографісти сподіваються надати йому сили, включити в роботу і полегшити його існування в колонії», - сказав адвокат.

Він зазначив, що з вересня планується розпочати дистанційний кастинг.

«Я не можу говорити про це докладніше, але знаю, що, можливо, вже у вересні розпочнеться дистанційний кастинг, адвокати будуть ходити через день до нього в колонію, щоб погоджувати якісь деталі. Але все це поки що на рівні розмов. Дієвих зрушень у цьому напрямі поки немає», - зазначив адвокат українського режисера.

Разом з тим, за словами Дінзе, відповідний проект буде українським, незважаючи на те, що російські кінематографісти підтримують Сенцова і збирають кошти для його родини. «Перший час саме так спонсорувалася моя адвокатська діяльність», - зазначив він.

Читайте також: Адвокат сказав, коли прохання про помилування Сенцова може дійти до Путіна

Дінзе також повідомив, що Сенцов весь день працює.

«Весь день він перебуває у палаті, нікуди не виходить, лежить. Він читає книги, пише і допрацьовує сценарії, пише оповідання. Він щільно працює, інакше можна збожеволіти, просто лежачи і плюючи в стелю. Він працює, а не просто лежить там і чекає якоїсь милості», - підкреслив Дінзе.

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що стан здоров'я Олега Сенцова погіршився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-