"Я просто у шоці": Балуха відвідала матір

Укрінформ
Мати українського політв'язня Володимира Балуха відвідала сина в ізоляторі тимчасового утримування в окупованому Криму.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці в Facebook.

«Мати політв'язня Володимира Балуха 9 серпня побувала на побаченні з сином в ІТУ с.Роздольне», - говориться у повідомленні. 

За словами матері, Балух, який голодує вже 145 днів, виглядає дуже погано.

«Нічого хорошого. Худий, страшний такий. Скелет. Один скелет", - сказала вона.

Мати політв'язня зазначила, що син не розповідає їй про своє здоров'я, щоб її не засмучувати.

“Але я ж бачу, що він такий страшний, що я просто в шоці. Одні кістки і шкіра на кістках. Виглядає як старичок. Він ніколи мені не скаже, що у нього щось із здоров'ям погано. Ніколи. Я знаю, що і хворів він, і поперек хворів, і нога і взагалі все було погано, а він мені казав, що все добре. Коли ми з ним говорили, поруч стояв поліцейський, а він при ньому нічого такого не скаже", - підкреслила вона.

Балух, за словами матері, практично не приймає їжу, тільки іноді кисіль з вівсянки й сухарі. 

“Я вже не знаю що й думати. Дочекаюся я його або ні. Я не знаю, щоб я робила, коли б не ця підтримка людей", - сказала Наталія Балух.

Як повідомлялося, активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку у Криму, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Йому дали три роки і 7 місяців позбавлення волі з відбуттям покарання у виправній колонії загального режиму. 

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку. 

Читайте також: Балух досі у тяжкому стані – Чийгоз

Крім того, 5 липня підконтрольний окупаційній владі Роздольненський райсуд Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового утримання і засудив його до 5 років позбавлення волі й штрафу у 10 тисяч рублів.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-