Мати Собчак розповіла, що у Сенцова - проблеми з серцем

Мати Собчак розповіла, що у Сенцова - проблеми з серцем

Укрінформ
Глава Федеральної служби виконання покарань РФ Геннадій Корнієнко в розмові з сенатором Людмилою Нарусовою заявив, що не допустить загибелі українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це Нарусова заявила в четвер на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс".

"Я зустрічалася з Корнієнком, і він сказав, що "померти ми йому (Сенцову - ред.) не дамо", - зазначила російський сенатор.

Вона також повідомила, що кілька днів тому розмовляла з Сенцовим за допомогою відеозв'язку. "У мене був відеосеанс з Олегом Сенцовим. Він тримався, я намагалася його по-материнськи умовити, щоб він поберіг себе. Але буквально день тому я дізналася, що у нього з'явилися проблеми з серцем, а реанімації або хорошого кардіолога у в'язниці немає... Буквально годину тому я розмовляла з Михайлом Федотовим (глава ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини - ред.), і він сказав, що домагатиметься, щоб Сенцова хоч би перевели в стаціонарну лікарню в Салехарді, де є кардіологічне відділення", - додала мати Ксенії Собчак.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова було заарештовано в травні 2014 року і незаконно засуджено до 20 років ув’язнення. Він оголосив безстрокове голодування 14 травня з вимогою звільнити всіх українських політичних ув’язнених. 

В середу, 8 серпня, його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова критичний.

Читайте також: Сенцову дають суміш, якою годують людей у комі - адвокат

Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-