До Сенцова знову не пустили священика

До Сенцова знову не пустили священика

Укрінформ
Єпископу Апостольської православної церкви Григорію Михнову-Вайтенку 8 серпня було повторно відмовлено у відвідуванні українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 88-ий день.

В Управлінні Федеральної служби виконання покарань РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу відмову пояснюють тим, що Сенцов згоди на зустріч не давав.

"Ніяких заяв на зустріч з єпископом Апостольської православної церкви Григорієм Михновим-Вайтенком від Сенцова О.Г. до адміністрації виправної установи не надходило", - йдеться у заяві УФСВП.

При цьому в російському відомстві нагадали, що 4 серпня, коли колонію у Лабитнангі, де утримується український політв'язень, відвідував настоятель храму Святого Георгія Побідоносця ієрей Богдан Василюк, Сенцов "також відмовився від спілкування зі священиком, повідомивши, що не потребує духовного окормлення".

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня до українського політв'язня Кремля Олега Сенцова не пустили священика Григорія Михнова-Вайтенка, визнавши його візит "недоцільним". 

Сенцова затримала у Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї.

У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі з відбуттям у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Читайте також: Москалькова стверджує, що Сенцов сам обрав, у якій лікарні бути

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів.

8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що ситуація із здоров'ям брата "катастрофічно погана".

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Сущенку також регулярно відмовляють у зустрічі зі священиком його конфесії - УПЦ КП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-