У Москалькової заявляють, що стан Сенцова “відносно стабільний”

У Москалькової заявляють, що стан Сенцова “відносно стабільний”

Укрінформ
За даними лікаря незаконно засудженого в РФ українського кінорежисера Олега Сенцова, його стан здоров'я на 7 серпня «відносно стабільний».

Про це заявив речник уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов, повідомляє Інтерфакс.

"Я вчора розмовляв з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком, він на моє прохання телефонував лікарю, під наглядом якого Олег Сенцов у колонії. За словами лікаря, стан відносно стабільний", - сказав Зловедов.

Раніше в середу речник омбудсмена РФ Зловедов не відповів на запит Укрінформу про здоров'я Сенцова, мотивуючи тим, що «наразі уповноважений з прав людини в Російській Федерації перебуває у відпустці». Однак Зловедов пообіцяв переслати «Тетяні Миколаївні (Москальковій, - ред.) питання, які цікавлять Ваше ЗМІ». Омбудсмен по Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ Анатолій Сак на запит Укрінформу поки що не відповів.

Читайте також: Сестра Сенцова : Олег майже не встає

Як повідомлялося, Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів.

У вівторок, 7 серпня, адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що стан здоров'я Сенцова погіршився. У середу сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що ситуація зі здоров'ям вже «не погана, а катастрофічно погана».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-