Геращенко повідомила, коли звільнений Костенко повернеться в Україну

Геращенко повідомила, коли звільнений Костенко повернеться в Україну

Укрінформ
Звільнений сьогодні з російської в'язниці український активіст Олександр Костенко прибуде в Україну в понеділок або вівторок. 

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента в мінській гуманітарній групі Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Президент вже поспілкувався телефоном з Олександром Костенком, який з нашим консулом їдуть до Москви. Планується, що вони пізно вночі прибудуть до українського посольства. А вже в понеділок-вівторок чекаємо Олександра у Києві", - зазначила Геращенко.

"Я також вже спілкувалася телефоном з Олександром. В нього, до речі, чудова українська мова, каже, що вдихає перші ковтки на волі, от на свободі відчує себе тільки вдома, в Україні", - написала вона.

Читайте також: Порошенко поспілкувався зі звільненим з російської в'язниці Костенком

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю суд в Криму у 2015 році засудив Олександра Костенка за нібито заподіяння каліцтва співробітнику кримського "Беркута" під час Євромайдану у Києві. 

Він відбував покарання у Кіровській області Росії. 3 серпня Костенко вийшов на волю.

Загалом у Росії й анексованому нею Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-