#FreeSentsov: у Москві пікетували адміністрацію Путіна

#FreeSentsov: у Москві пікетували адміністрацію Путіна

Фото
Укрінформ
На 81-й день безстрокового голодування українського режисера Олега Сенцова в центрі Москви біля адміністрації президента РФ пройшла акція на його підтримку.

Про це повідомляє «Новая газета» з посиланням на одного з організаторів, в. о. директора московського офісу Amnesty International Івана Кондратенка.

«Нам здається важливим, щоб люди знали про справу Олега Сенцова, але отримати дозвіл на звичайні пікети в політично значущих місцях Москви нам не вдається, московська влада зазвичай відправляє нас пікетувати в ліс або в парк Сокольники», - сказав Кондратенко.

Тому цього разу акція проходила біля адміністрації президента РФ. Жінки, які прийшли, звернулися до президента РФ з вимогою відповісти на прохання матері Олега Сенцова про його помилування, яке було подано в приймальню президента 17 липня 2018 року, на 65-й день голодування режисера, але відповіді на нього досі немає. Паралельно проходила серія одиночних пікетів.

Читайте також: Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Як повідомляв Укрінформ, Сенцова затримала в Криму ФСБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї.

В серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували в Якутію, а з листопада 2017 року Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Фото: Нова газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-