Убивство Веджиє Кашка: Полозов ознайомиться з матеріалами справи

Убивство Веджиє Кашка: Полозов ознайомиться з матеріалами справи

Укрінформ
У підконтрольному Росії Київському райсуді Сімферополя розглянули скаргу адвоката Миколи Полозова на відмову Слідкому РФ у наданні матеріалів дослідчої перевірки за фактом смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджиє Кашка.

Про це Полозов написав на своїй сторінці у Facebook.

"У ході засідання суддя не дозволила Ібраму Кашка (син Веджиє Кашка - ред.) детально розповісти про тяганину в розслідуванні смерті його матері, яку допускає російська влада. А потім ухвалила постанову про відмову в задоволенні скарги. Незважаючи на таке рішення суду, ми досягли мети. Завтра я зможу ознайомитися з матеріалами слідства, в яких, я сподіваюся, міститься інформація, яка допоможе у встановленні всіх обставин загибелі Веджиє Кашка", - повідомив Полозов.

За словами адвоката, в ході засідання він детально виклав суду свою позицію про систематичні незаконні відмови слідчого надати для ознайомлення матеріали дослідчої перевірки, на підставі якої двічі ухвалювалися постанови про відмову в порушенні кримінальної справи.

У свою чергу, слідчий слідкому Балашова заявила, що "матеріали перевірки не видавалися спочатку через відновлення перевірки наприкінці лютого, а потім у зв’язку з їх передачею в прокуратуру для нагляду".

Читайте також: Справа Кашка: "суд" Криму розгляне скаргу адвоката на бездіяльність Слідкому РФ

Характерно, що 20 липня - практично відразу після надсилання скарги Полозова до суду, ці матеріали нібито повернули у слідком, з ними можна ознайомитися.

"Не думаю, що повернення документів з прокуратури у СК після подання моєї скарги до суду є збігом. Власне, скарга до суду і була інструментом примусу слідчого до виконання своїх обов'язків", - резюмував адвокат.

Як повідомлялося, 23 листопада 2017 року в Криму пройшли обшуки і затримання кримськотатарських активістів, серед яких була і ветеран національного руху кримських татар Веджиє Кашка. Стосовно неї силовики використали непропорційне застосування сили, в результаті чого 82-річній жінці стало погано і по дорозі в лікарню вона померла. Слідчий комітет Росії відмовився порушувати кримінальну справу за фактом смерті Кашка. Адвокат Микола Полозов на прохання родичів почав незалежне адвокатське розслідування обставин її смерті.

Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікувала смерть Кашка як умисне вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-