Виглядає недобре - мати Кольченка після побачення з сином

Виглядає недобре - мати Кольченка після побачення з сином

Політв’язні
Укрінформ
Мати засудженого в Росії кримчанина Олександра Кольченка Лариса після триденного побачення з сином в колонії російського Челябінська повідомила, що "виглядає він недобре", проте почав набирати вагу після припинення голодування.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Він дуже худий, блідий. Мене це хвилює. Намагалася його якось підгодувати за ці три дні. Буду сподіватися, що йому стане краще. Він почав набирати вагу", – сказала Лариса Кольченко.

Вона додала, що через брак інформації засуджений дуже цікавиться тим, що відбувається в анексованому Криму і на материковій частині України.

"Про друзів розпитував, що відбувається на материковій Україні. Намагалася донести до нього цю інформацію... Він не знає, що відбувається в Криму і на материковій Україні", – повідомила Лариса Кольченко.

За її словами, негативного ставлення з боку засуджених до її сина немає, але з боку адміністрації "іноді бувають різні інциденти", однак "фізичне насильство до нього не застосовується".

Мати Кольченка сподівається "лише на обмін".

Триденне побачення матері Кольченка з сином почалося 27 липня.

Читайте також: У ЗМІ з'явилося відео зустрічі політв'язня Кольченка з матір'ю

Як повідомлялося, українців  Олега Сенцова і Олександра Кольченка було затримано представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Сєвєро-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Радіо Свобода

Фото на першій сторінці: проект «Настоящее время»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-