Фігурантам

Фігурантам "справи українських диверсантів" на півроку продовжили арешт

Укрінформ
У вівторок "Севастопольський міський суд" продовжив іще на шість місяців арешт Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову, обвинувачених у "підготовці диверсій" на території Криму.

Про це в Facebook повідомила "Кримська правозахисна група".

"Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову, яких звинувачують у підготовці "диверсій" на території Криму, "Севастопольський міський суд" 31 липня 2018 року продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою іще на 6 місяців", - повідомили у "Кримській правозахисній групі".

Рішення про продовження арешту ухвалив "суддя" Данило Землюк. Засідання "суду", на яке були доправлені обидва севастопольці, проходило у закритому режимі.

За інформацією родичів заарештованих, новий розгляд справи по суті відбудеться у "Севастопольському міському суді" 2 серпня 2018 року.

Нагадаємо, 6 квітня 2018 року кримінальну справу щодо двох фігурантів "справи українських диверсантів" Володимира Дудки та Олексія Бессарабова "суд" повернув "прокурору" для усунення недоліків.

Володимира Дудку, Олексія Бессарабова та Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року у Севастополі. Їх звинуватили у підготовці диверсії організованою групою та зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3, ст. 222.1 ч.3, ст. 30 ч.1 - ст. 281 ч.2 п. А). Вже більше ніж півтора року Дудка і Бессарабов перебувають у кримському СІЗО.

Читайте також: Окупаційний суд продовжив арешт "кримським диверсантам" ще на два місяці

16 листопада 2017 року "Севастопольський міський суд" засудив Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили, що може підтверджувати тиск на нього з боку слідства.

КПГ неодноразово заявляла про те, що так звана "справа українських диверсантів" є політично вмотивованим кримінальним переслідуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-