У ЗМІ з'явилося відео зустрічі політв'язня Кольченка з матір'ю

У ЗМІ з'явилося відео зустрічі політв'язня Кольченка з матір'ю

Відео
Укрінформ
Український політв'язень Олександр Кольченко, якого незаконно засудили в Росії, провів тривале побачення з матір'ю Ларисою Кольченко в колонії російського Челябінська.

Кадри з побачення, яке почалося у п'ятницю, 27 липня, і закінчиться в понеділок, 30 липня, публікує видання "Крим.Реалії".

Зазначається, що кореспондентам вдалося зафіксувати частину цієї зустрічі. Тривалі побачення дозволені раз в чотири місяці, але за словами Лариси Кольченко, побачити сина вона змогла вперше за дев'ять місяців. Три дні вони провели в спеціальному номері для зустрічей.

Лариса привезла синові 20-кілограмову передачу: ялтинську цибулю, сало, родзинки, мед та інші вітамінні продукти, необхідні для його здоров'я після голодування.

У кадрі з Олександром і його мамою Василь Катане - глава Громадської спостережної комісії Челябінської області.

Читайте також: Політв'язню Кольченку дали триденне побачення з матір'ю

Як повідомлялося, Кольченко припинив голодування 7 червня, про це повідомив його адвокат Андрій Лепьохін. Активісти повідомили, що наразі він набрав колишню вагу - 64 кілограми. Скарг він не висловлював. Просив дати можливість продовжувати навчання у вищому навчальному закладі.

Кольченко голодував з 31 травня на підтримку вимоги іншого політв'язня, Олега Сенцова.

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Сенцова і Кольченка було затримано представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр "Меморіал" вніс Сенцова і Кольченка до списку політв'язнів.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-