Адвокат нагадав про затриманих у Криму рибалок і просить допомоги у влади

Адвокат нагадав про затриманих у Криму рибалок і просить допомоги у влади

Укрінформ
Адвокат Еміль Курбедінов просить владу України підсилити дії з повернення утримуваних близько трьох місяців в окупованому Криму рибалок судна ЯМК-0041.

Про це Курбедінов написав на своїй сторінці у Facebook.

"Звертаємося до влади України активізуватися, підсилити свою допомогу з повернення рибалок додому і надати їм усіляке сприяння", - написав адвокат.

За його словами, четверо рибалок, громадян України, що утримуються в Севастополі на «обмін», залишаються вже три місяці в повному невіданні щодо свого майбутнього.

Як затверджує Курбедінов, українці перебувають під постійним «щільним ковпаком» навіть під час їжі і під час будь-якого пересування».

Матеріально і морально виживати «в гостях» рибалкам допомагають дружини, які приїхали до них, а також сусіди і родичі.

Нині адвокати українських рибалок оскаржують відмову в порушенні кримінального провадження за фактом незаконного вилучення у українців їхніх паспортів.

"Ми, адвокати, дістали вже дві відмови (як і чекали) в порушенні судового і кримінального провадження, які ми будемо оскаржувати і ініціювали одну перевірку з вилучення і повернення паспортів морякам. Чекаємо результатів", - повідомив Курбедінов.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року прикордонний корабель РФ затримав у Чорному морі біля окупованого Криму українське риболовецьке судно ЯМК-0041 з Очакова з п'ятьма членами екіпажу на борту за нібито «незаконний промисел камбали-калкану у винятковій економічній зоні РФ».

Читайте також: Українських моряків випустили з ФСБ у Криму, але паспорти не повернули - адвокат

ФСБ порушила кримінальну справу за обвинуваченням у браконьєрстві відносно капітана українського судна Віктора Новицького. У Держприкордонслужбі України заявили, що судно ЯМК-0041 мало необхідні дозволи на вилов риби в межах територіального моря, або 12-мильної морської зони. 24 червня стало відомо, що моряки судна ЯМК-0041 відмовилися від їжі. 2 липня в Севастополі четверо рибалок випустили з території прикордонного управління ФСБ в Балаклаві, де їх утримували без пред'явлення обвинувачення. Вони припинили голодування, але їх продовжують примусово утримувати в Криму. МЗС України вимагає від РФ звільнити українське судно ЯМК-0041 і його екіпаж. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі моряків ЯМК-0041.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-