Британію непокоїть стан здоров'я Сенцова і Балуха, які голодують

Британію непокоїть стан здоров'я Сенцова і Балуха, які голодують

Відео
Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії висловило глибоке занепокоєння станом здоров'я бранців Кремля Олега Сенцова та Володимира Балуха, які голодують, та закликало Росію негайно звільнити українських політв'язнів.

Про це повідомило у Facebook посольство Великої Британії в Україні.

"Велика Британія глибоко занепокоєна станом здоров'я українських політичних в'язнів Олега Сенцова та Володимира Балуха, які оголосили голодування. Обох російська влада ув'язнила за їхню позицію щодо незаконної анексії Криму", - йдеться у повідомленні.

Посольство також оприлюднило відео МЗС Британії, в якому зазначається, що Росія наразі утримує понад 70 українських політв'язнів.

Автори відео розповідають, що режисер Олег Сенцов, заарештований у травні 2014 року за невизнання нелегальної окупації Криму, оголосив голодування 14 травня. Він має серйозні проблеми із серцем і нирками. А Володимир Балух, заарештований у грудні 2016 року після того, як вивісив український прапор, оголосив голодування 19 березня. Стан його здоров'я настільки погіршився, що він не зміг бути присутнім на останньому судовому засіданні.

"Ті, хто виступає проти незаконної анексії Росією Криму, стикаються з переслідуваннями і порушеннями прав людини.

Ми вкотре закликаємо російську владу негайно звільнити українських політв'язнів", - зазначається у відео британського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Біля будівлі уряду РФ вивісили банер на підтримку Сенцова

Як повідомлялося, усього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-