Захист Панова оскаржує вирок кримського

Захист Панова оскаржує вирок кримського "суду"

Укрінформ
Захист обвинуваченого в підготовці диверсії в Криму Євгена Панова подав апеляцію на рішення кримського "суду" про його восьмирічне ув'язнення в колонії суворого режиму.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська правозахисна група".

«Подали апеляцію до Верховного суду Росії. Згідно з позицією Панова, ми просимо повністю його виправдати», - повідомив адвокат Панова Сергій Легостов.

Так званий Верховний суд Криму 13 липня 2018 року засудив громадянина України Євгена Панова, обвинуваченого російськими спецслужбами в підготовці диверсій на півострові, до 8 років колонії суворого режиму.

Читайте також: У Панова після тортур з'явилися проблеми зі здоров'ям - мати політв'язня

Крім обвинувачення у підготовці "диверсії в Криму в складі диверсійної групи», ФСБ РФ звинуватила Панова в «контрабанді боєприпасів через митний кордон Митного союзу».

Правозахисники зафіксували у справі Панова тортури, психологічний тиск, фальсифікацію доказів, перешкоджання роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд. За словами керівниці Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, Панова можуть вивезти з території півострова до Росії, так як в Криму немає відповідних пенітенціарних закладів. Наразі захист Панова збирає матеріали для звернення до Європейського суду з прав людини, оскільки Панов, як і інші українці - фігуранти справ про «диверсантів», став жертвою політично мотивованого кримінального переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-