Україна планує санкції проти тих, хто “впустив” у Крим телеканали і радіо РФ

Україна планує санкції проти тих, хто “впустив” у Крим телеканали і радіо РФ

Укрінформ
Україна планує запровадити санкції відносно всіх причетних до розподілу радіочастот в анексованому Криму.

Про це розповів член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинский в ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Ми зібрали всю інформацію, де в Криму ведуть мовлення російські радіостанції та канали. Ми зібрали інформацію про їхніх керівників, власників, про всіх чиновників, які розподіляли частоти між цими радіостанціями. Це п'ятсот сторінок великого документа, фінальну версію якого ми незабаром плануємо презентувати. І всі ці люди отримають по заслугах. Перш за все, ми повинні працювати над санкціями. Вони вкрали радіочастотний ресурс, так що частоти розподілені незаконно», - зазначив Костинський.

За його словами, відбувається потужна комунікація з прокуратурою АРК, СБУ, Міністерством юстиції, МЗС, Міністерством інформаційної політики.

«Це наш спільний проект, і я вважаю, що десь у вересні ми зможемо його повноцінно представити», – додав член Нацради.

Читайте також: З жовтня мовлення на Крим та Донбас на 75% буде україномовним

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада України з питань телебачення й радіомовлення 19 липня видала дозволи на тимчасове мовлення шістьом телерадіоорганізаціям.

Раніше Нацрада видала дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення 21 телерадіокомпанії.

Зазначається, що таким чином регулятор упорядкував процедуру надання таких дозволів відповідно до ухваленого Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України".

Відповідно до цього закону, що був ухвалений 7 грудня 2017 року, дозволи на тимчасове мовлення видаються Національною радою без проведення конкурсу і безоплатно.

Крім того, на цьому ж засіданні регулятор ухвалив рішення про звернення до Українського державного центру радіочастот із замовленням розробки висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом для потреб тимчасового телерадіомовлення на території з особливим режимом мовлення, а саме для таких населених пунктів: Майорськ, Мар'їнка, Гнутове і Новотроїцьке Донецької обл. і Станиці Луганської Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-