Біля будівлі уряду РФ вивісили банер на підтримку Сенцова

Біля будівлі уряду РФ вивісили банер на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У Москві поряд з будівлею уряду Росії вивісили банер на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Акцію провели співробітники московського відділення "Відкритої Росії". Вони вимагали звільнити політичних в'язнів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Москалькова стверджує, що півгодини говорила з Сенцовим

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала в Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації 11 травня 2014 року. Пізніше його перевезли в Москву, в слідчий ізолятор "Лефортово".

Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. У лютому 2016 його етапували до Якутії, а з листопада 2017 Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

13 липня стало відомо, що мати українського режисера Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування сина. У Кремлі заявили: якщо лист надійде, то його розглянуть.

Два дні тому Сенцова в колонії відвідав його адвокат Дмитро Дінзе. Він розповів, що стан здоров'я режисера сильно погіршився, але він відмовляється припиняти голодування.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-