Генерал НАТО заявляє про зростання російської загрози в Чорному морі

Генерал НАТО заявляє про зростання російської загрози в Чорному морі

Укрінформ
Колишній командувач підрозділами США в Європі генерал Бен Ходжес закликає НАТО скоріше звернути увагу на зростаючу російську загрозу в Чорному морі і підсилити безпеку, зокрема, України.

Про це він сказав в інтерв'ю "Сегодня".

"Я думаю, що для Росії Чорне море навіть важливіше, ніж Балтійське. Тому НАТО має задуматися над тим, як підвищити безпеку таких наших союзників, як Болгарія, Румунія, Туреччина з одного боку, і наших партнерів – Україну і Грузію так, щоб наші дії не носили провокаційний характер", – зазначив генерал.

Крім того, Ходжес вважає, що ОБСЄ в Європі могло б ще більше допомогти Україні в протистоянні російській агресії, здійснювати істотний тиск на Москву щодо виконання Мінських угод. "Це організація, де всі країни-учасниці Мінських угод погодилися бути відповідальними за моніторинг їх імплементації. А на сьогоднішній день контрольовані Росією сепаратисти не дозволяють ОБСЄ виконувати її роботу. Думаю, це саме той напрямок, де ми можемо разом з поважною міжнародною організацією, в склад якої, до речі, входить і Росія, домогтися прогресу і дозволити їй робити свою роботу".

Читайте також: Є один шлях запобігти новому вторгненню РФ до України – американський генерал

Ходжес похвалив українських військових, які змогли успішно протистояти силі російської армії: "Чоловіки і жінки в Збройних силах України дуже і дуже гарні: вони стійкі, сильні і вони вразили мене тим, як швидко адаптувалися до дуже складного виклику з боку Росії і сепаратистських сил на Донбасі".

Генерал пояснив, що США теж багато чому навчилися у ЗСУ, у яких є досвід війни з Росією. За його словами, союзники, зокрема, перейняли досвід протистояння російським дронам і радіоелектронним засобам спостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-