Мер Парижа нагадала про Сенцова у день фіналу ЧС

Мер Парижа нагадала про Сенцова у день фіналу ЧС

Укрінформ
Мер Парижа Анн Ідальґо нагадала світу про українського режисера Олега Сенцова, який голодує у російській в’язниці з 14 травня, вимагаючи звільнення політв'язнів Кремля.

У неділю, 15 липня, перед початком фіналу Чемпіонату світу з футболу - 2018 Анн Ідальґо написала у себе в Twitter: «У той час, коли очі всієї планети прикуті до Москви та фіналу Чемпіонату світу з футболу, я дуже сильно думаю про Олега Сенцова, українського режисера, який вже 4 роки перебуває у в’язниці та голодує протягом 2 місяців".

На матчі в Москві був присутній президент Франції Еммануель Макрон, перед грою він зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також: У Гельсінкі на акції проти зустрічі Путіна й Трампа вимагали свободи для Сенцова

 Як відомо, Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення нібито у підготовці терактів, засудивши до 20 років позбавлення волі. 

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-