Сестра Сенцова закликала бойкотувати чотири українських ЗМІ

Сестра Сенцова закликала бойкотувати чотири українських ЗМІ

Укрінформ
Двоюрідна сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан закликала бойкотувати канал "112 Україна", а також три інші українські ЗМІ за їх участь "в інформаційній війні на боці ворога".

У коментарі Громадському вона пояснила, що телеканал "112 Україна" зателефонував їй і вивів у прямий ефір з позафракційним депутатом Євгеном Мураєвим, який раніше заявив, що "частина населення сприймає Сенцова як терориста".

"Мене вивели в прямий ефір з Мураєвим... Він почав мені розповідати, що треба вести себе тихо, і тоді Олег вийде швидше. Це, по-перше, маячня, а, по-друге, - частина інформаційної війни ... насправді питання до даного ЗМІ були вже давно, і я вирішила, що більше я не готова з ними спілкуватися", - сказала Каплан.

Читайте також: У Києві в день народження Сенцова пройшла акція на підтримку політв’язнів

Також сестра Сенцова закликала бойкотувати телеканал "Інтер".

"До "Інтера" були питання. Вони просять відповісти, як там Олег Сенцов, але при цьому показують спокійно футбольні матчі (ЧС-2018, який проходить у Росії - ред.). І відмовилися під час футбольних матчів хоча б запустити ролики з Сенцовым, що могло б хоч якось пом'якшити ситуацію", - додала Каплан.

Читайте також: Питання помилування Сенцова можуть вирішити за тиждень - адвокат

"Брати участь в інформаційній війні на боці ворога я не хочу. І я закликаю інших просто ігнорувати ці ЗМІ... Я просто закликаю бойкотувати "112 Україна", NewsOne, "Інтер" та видання "Страна.ua", - зазначила сестра Сенцова.

Вона пояснила, що раніше Страна.ua "оприлюднила коментар хворої людини як факт".

Читайте також: Британія вимагає від РФ негайно звільнити українських політв'язнів

Нагадаємо: 7 червня в ефірі українського телебачення депутат Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, застосував щодо засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова слово "терорист", сказавши, що режисера "можна по-різному сприймати" і що "людина готувала підпали та вибухи".

Ця заява викликала резонанс в українському суспільстві та серед депутатів. ГПУ завела справу на Мураєва за статтею "державна зрада". Кримінальне провадження буде розслідувати СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-