У Києві сьогодні відбудеться акція до дня народження Сенцова

У Києві сьогодні відбудеться акція до дня народження Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
На столичному Майдані Незалежності у п'ятницю відбудеться чергова акція #FreeSentsov, приурочена до дня народження режисера, а також на підтримку інших українських політв'язнів. 

Про це повідомляють у Facebook організатори акції.

"В день народження Олега Сенцова - глобальна акція на підтримку українців, яких Кремль тримає в полоні в російських тюрмах", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що акція розпочнеться у п'ятницю в Києві на Майдані Незалежності о 19:00, а також в інших містах України та світу - синхронно о 19:00 (за київським часом).

Будуть організовані стріми з інших міст та телемости.

"Звертаємось всім світом до керівників іноземних держав з вимогою натиснути на Путіна в питанні звільнення полонених Кремлем українців", - зазначили організатори акції.

Крім того, в Києві відбудеться вже традиційна хода та автопробіг до посольств Франції та Німеччини (країн-членів "нормандської четвірки") та звернення до президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера ФРН Ангели Меркель.

Організатори також нагадали, що акція #FreeSentsov триває з 1 липня 2018 року, коли відбулася масштабна хода та автопробіг до посольств Німеччини та Франції та були передані звернення до Меркель та Макрона. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня близько сотні людей зібралися на Майдані Незалежності у Києві, щоб підтримати незаконно засудженого в РФ українського режисера, політв’язня Олега Сенцова

Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить в Росії, - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: Росія мусить звільнити Сенцова - Фріланд

Акції на підтримку Сенцова та інших українських політв'язнів регулярно проходять у багатьох країнах світу.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Дмитро Карп, Фейсбук

Фото на першій сторінці: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-