"Справа Кашка": суд проігнорував медичну довідку про погане здоров'я "підозрюваних"

Укрінформ
У четвер так званий суддя у "справі Кашка" в окупованому Криму понад три години знаходився у дорадчій кімнаті, щоб прийняти рішення про продовження арешту Казиму Аметову, Асану Чапуху, Руслану Трубачу і Бекіру Дегерменджі.

Про це в Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд у "справі Веджіє Кашка". Суд закінчений рішенням про продовження запобіжного заходу до 15 вересня 2018 року", - повідомили активісти "Кримської солідарності".

У ході засідання захист повідомив про різке погіршення здоров'я фігурантів справи. Про своє погане самопочуття заявляли і самі підсудні.

Проте, "суддя" відмовився залучити до справи медичну довідку про стан здоров'я Чапуха, який переніс у СІЗО мікроінсульт. Не було взято до уваги і проблеми з самопочуттям Дегерменджі, який страждає на хронічну астму.

Читайте також: Слідком РФ приховує експертизи за фактом смерті Кашка - адвокат

Крім того, адвокат Айдер Азаматов виступив з клопотанням про перенесення судового засідання внаслідок відсутності "постраждалого" громадянина Туреччини, але і воно залишилося без уваги.

Як відомо, 23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали Казима Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі за, нібито, вимагання грошей у громадянина Туреччини, який довгий час не повертав борг ветеранові кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано і вона померла у машині швидкої допомоги. "Влада" відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої, адвокат Полозов почав власне розслідування причин смерті жінки, але Слідком РФ приховує експертизи за фактом смерті Кашка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-