У Польщі відомі митці читають Сенцова

У Польщі відомі митці читають Сенцова

Відео
Укрінформ
Відомі польські кіномитці підтримали українського політв’язня в Росії Олега Сенцова, читаючи на камеру його оповідання “Собака”. 

У проекті взяли участь всесвітньо відомий польський кіноактор Даніель Ольбрихський, актор і директор Польського театру Анджей Северин та польська акторка Александра Поплавська, інфомує Сulture.pl.

“Про Сенцова найчастіше говорять як про політичного в’язня. Ми хотіли також показати його творчий доробок. Тому ми переклали польською та англійською мовою його вибрані оповідання, щоб поділитися цим з широкою аудиторією”, - зазначив з цього приводу журналіст проекту Сulture.pl Євген Клімакін.

Переклад оповідання “Собака” польською мовою зробила відома польська активістка Катажина Хімяк.

Як відомо, Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить в Росії, - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Читайте також: Справа Сенцова лежить в Євросуді з 2014 року - сестра

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-