Справа Сенцова лежить в Євросуді з 2014 року - сестра

Справа Сенцова лежить в Євросуді з 2014 року - сестра

Політв’язні
Укрінформ
Справа українського політв'язня Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ, лежить в Європейському суді з прав людини з 2014 року, але її розгляд затягується.

Про це повідомила в Facebook сестра Сенцова Наталія Каплан, яка бачилася з режисером в колонії 5 липня.

"Юридично ми робимо все можливе... Справа лежить в ЄСПЛ з 2014 року, їй дано пріоритет, чому все так затягується - питання до ЄСПЛ", - зазначила вона.

За словами Каплан, умовно-дострокове звільнення і амністія "не варіант" для Сенцова, оскільки він засуджений за статтею "тероризм", а це виключає УДЗ або амністію. "Залишається тільки помилування, і ми до цього готові, все залежить виключно від політичного рішення питання, а помилування - тільки спосіб все узаконити", - зазначила Каплан.

Вона також підкреслила, що Сенцов "б'ється не лише за себе".

"Ось уявіть, людина реально б'ється за справедливість і хоче, щоб звільнили всіх політв'язнів. Можете в це не вірити, справа ваша. Але саме тому він просить не приїжджати до нього, а направити сили на інших", - додала Каплан.

Як повідомлялося, Каплан 5 липня побувала в колонії "Білий ведмідь" в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з Сенцовим. Це була перша їх зустріч за кілька років.

Читайте також: Сенцов виснажений, але продовжує голодування - сестра

Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить в Росії, - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх обвинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-