"Прокурор" у Криму вимагає для Панова 10,5 року колонії суворого режиму

Укрінформ
На засіданні "суду" у справі обвинуваченого в підготовці диверсій на території Криму громадянина України Євгенія Панова прокурор запросив для нього 10 років і 6 місяців колонії суворого режиму.

Про це в Facebook повідомила "Кримська правозахисна група".

"Прокурор" Есвет Фурмамбетов заявив, що вважає, що провину Євгенія Панова доведено повністю і запросив для нього покарання у вигляді позбавлення волі на термін 10 років і 6 місяців з відбуттям покарання в колонії суворого режиму", - зазначається у повідомленні.

У свою чергу, Панов заявив про політичні мотиви вироку. "Є політичні мотиви. Мені немає в чому виправдовуватися. Я ніяких законів не порушував, незважаючи на мою політичну позицію", - сказав Панов.

Його матір, Віру Котелянець, яка приїхала підтримати сина, у будівлю суду не допустили.

Оголошення вироку призначено на 10.00 13 липня.

Читайте також: Справа Панова: кримський "суд" допитав експерта-фонографіста

Громадянина України Євгенія Панова звинувачують у тому, що він, за версією слідства, "планував диверсію на цивільних і військових об'єктах у Криму". Його затримали на адміністративному кордоні з Кримом у серпні 2016 року. Одночасно з ним і за тими ж звинуваченнями був затриманий Андрій Захтей, який згодом підписав досудову угоду зі слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів. Панов відмовився від угоди з російським слідством.

У справі Панова були зафіксовано тортури, психологічний тиск, фальсифікацію доказів, перешкоду роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд.

Фото: Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-