Адвокат: Кримські психіатри вважають Мемедемінова адекватним

Адвокат: Кримські психіатри вважають Мемедемінова адекватним

Відео
Укрінформ
Лікарі Сімферопольської психіатричної лікарні, куди на психіатричну експертизу направлено кримського татарина Нарімана Мемедемінова, вважають його адекватною здоровою людиною. 

Про це у відеоповідомленні "Крымской солидарности" зазначив адвокат Мемедемінова Едем Семедляєв.

"Практично щодня з ним (Мемедеміновим - ред.) спілкуються лікарі-психіатри і дуже дивуються, чому його відправили на цю експертизу, оскільки він адекватна людина", - розповів Семедляєв.

За його словами, настрій у його підзахисного "нормальний, бойовий і він готовий доводити, що не винен", хоча проведення цієї експертизи його пригнічує.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у березні 2018 року в Бахчисарайському районі у будинку  журналіста Нарімана Мемедемінова російські силовики провели обшук. "Суд" заарештував активіста за підозрою в пропаганді тероризму. 15 травня Київський районний "суд" м.Сімферополя продовжив його тримання під вартою ще на чотири місяці. Крім того, 30 червня Мемедемінова помістили до психіатричної лікарні, де він пробуде мінімум 20 днів.

За фактом незаконного арешту Мемедемінова прокуратура АРК 23 березня відкрила кримінальне провадження згідно з ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України. Національна спілка журналістів України назвала арешт Мемедемінова в Криму "порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі Інтернет".

Фото: Антон Наумлюк RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-