У Москві затримали працівників

У Москві затримали працівників "Театра.doc" за листівки на підтримку Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
У центрі Москви пізно ввечері у середу після вистави були затримані дев'ятеро співробітників «Театра.doc».

 Як обгрунтування затримання їм показували фото, де вони роздавали листівки із зображенням українського режисера, повідомив портал «Медиазона» із посиланням на актрису Марію Чупринську.

За її словами, після вистави актори, режисер і інші співробітники театру вирішили погуляти на Чистих прудах. До них підійшли поліцейські і «амбали - п'ятеро свідків» і почали затримання. Як підстави для затримання невідомі чоловіки, «п'ятеро амбалів» у цивільному, називаючи їх по іменах, стали показувати затримуваним їхні фотографії з Facebook, на яких ті роздавали фото з українським режисером Олегом Сенцовим, який продовжує зараз голодування. При цьому в якості можливої підробленої підстави для затримання називалося вживання наркотиків або незаконне вживання алкоголю в публічних місцях.

Під час затримання у режисера Олександра Кудряшова відібрали телефон, на який він знімав те, що відбувається, а відео, яке він при цьому робив, стерли. Актрису «Театра.doc» Тетяну Демидову вдарили у живіт. Після чого її залишили на місці, а інших повезли до відділку поліції РФ по Басманному району.

Близько першої години ночі всіх затриманих з відділку «Басманне» відпустили. Подробиці того, що їм інкримінували, на даний момент невідомі.

Читайте також: У Росії пройшов пікет за звільнення Сенцова

Московський «Театр.doc» традиційно значну увагу приділяв українській тематиці. У 2014 році поліція Москви перервала показ українського фільму про Майдан, який демонструвався там на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова. Керівництво «Театру.doc» тоді заявило, що поліція фактично розгромила їхній театр. Пізніше в театрі виходили документальні вистави «Правозахисники», «Війна близько» про події в Україні, зокрема в Криму, про хід процесу над Олегом Сенцовим і іншими фігурантами справи «кримських терористів».

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-