У Криму сьогодні оголосять

У Криму сьогодні оголосять "вирок" Балуху

Політв’язні
Укрінформ
У четвер "суд" окупаційної влади в Криму має намір оголосити другий вирок українському політв'язню Володимиру Балуху.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Оголошення вироку Володимиру Балуху 5 липня 2018 р. о 11:00", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня "прокурор" запросив для Балуха 4 роки колонії загального режиму. По сфабрикованій кримінальній справі його звинуватили в дезорганізації роботи ІТТ. З урахуванням першого кримінальної справи йому присудили 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн).

15 червня Роздольненський "райсуду" продовжив українському активісту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14 серпня. Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Читайте також: Другий вирок Балуху є виходом за межі здорового глузду - МЗС

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапора України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-