Матір фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» продовжує голодувати і в лікарні

Матір фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» продовжує голодувати і в лікарні

Укрінформ
Раїме Примова, мати фігуранта севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Нурі Примова, яка оголосила голодування, після того, як її доставили до лікарні, не припинила протест.

Про це розповів координатор Кримської контактної групи з прав людини Абдурешит Джеппаров, повідомляє Крим.Реалії.

"Наразі вона знаходиться у лікарні в Севастополі. У неї слабкість у зв'язку з голодуванням, яке триває протягом двох тижнів. Про її подальші наміри ми не знаємо, але, судячи з її поведінки, голодування не припинено", - сказав Джеппаров.

Напередодні Примову, яка оголосила голодування, доставили до лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, Раїме Примова - мати кримського татарина, політв'язня у севастопольській «справі Хізб ут-Тахрір» Нурі Примова 20 червня оголосила голодування.

Як відомо, Нурі Примов - житель Севастополя. У січні 2015 року був заарештований і звинувачений в організації діяльності осередку "Хізб ут-Тахрір".

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрір": окупантський суд продовжив арешт фігуранту Сейтосманову

Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 7 вересня 2016 засудив трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір": Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваітова і Нурі Примова до п'яти років виправної колонії загального режиму.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання усіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цієї мети і говорять, що потерпають від несправедливих переслідувань. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-