"Суд" у Криму залишив блогера Рамазанова під вартою

Укрінформ
Підконтрольний Росії Верховний суд в окупованому Криму відхилив апеляційну скаргу на продовження арешту кримськотатарському блогеру Ісмаїлу Рамазанову.

Про це повідомив адвокат Рамазанова Олексій Ладін.

"У Верховному суді Криму відбувся розгляд апеляційної скарги по справі Рамазанова Ісмаїла на чергове, хотілося б, щоб це було його останнє, продовження термінів утримання під вартою", - повідомив Ладін.

Він уточнив, що раніше "суд" вже відхилив скаргу захисту на рішення Сімферопольського райсуду про продовження арешту Рамазанова.

"Тепер Рамазанов, маючи на це право, сам оскаржив продовження свого арешту, але суддя Верховного суду Лебідь встановив, що скарга не була технічно правильно оформлена, а в Сімферопольському райсуді на це не звернули увагу, і матеріал було знято з розгляду і направлено в Сімферопольський райсуд для виправлення, після чого розгляд скарги все-таки відбудеться ", - сказав Ладін.

Він також повідомив про умови утримання свого підзахисного в СІЗО, зазначивши, що вони "не відповідають ані вимогам закону, ані людським нормам".

"У камері площею 12,5 метра знаходяться 5 осіб на 4 ліжка. Приміщення задушливе, не провітрюється, на стелі нарости з грибку, згори з камери, де знаходяться туберкульозні хворі, щось крапає", - зазначив адвокат.

Читайте також: У Криму блогера з-під арешту відправили до психлікарні — на “обстеження”

Раніше адвокат неодноразово вказував на відсутність підстав для утримання Рамазанова під вартою, вимагаючи замінити запобіжний захід для нього на домашній арешт.

Рамазанова було затримано 23 січня російськими силовиками після обшуку в його будинку в селищі Новий Світ Сімферопольського району. Йому пред'явили обвинувачення в "пропаганді екстремізму" за допомогою інтернет-радіо Zello. Пізніше суд заарештував його і пред'явив обвинувачення в "поширенні екстремістських матеріалів". Слідство також приписує Рамазанову незаконне зберігання патронів.

Він не визнає провини. На останньому засіданні "суду" Рамазанов назвав прізвище одного зі співробітників ФСБ, який застосовував до нього жорстокі тортури - Максименко. Він намалював портрет співробітника ФСБ, зажадавши його упізнання і очної ставки.

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-