Кримський

Кримський "суд" відхилив скаргу на дії ФСБшників при обшуку у блогера Мемедемінова

Укрінформ
В окупованому Криму Київський "райсуд" Сімферополя відхилив скаргу захисту на дії співробітників ФСБ при обшуку у кримськотатарського активіста і блогера Наримана Мемедемінова. 

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката Едема Семедляєва. 

"Суд відмовив у скарзі, вказавши що частина порушень, позначених у ній, не розглядаються в суді у рамках ст.125 КК Росії. А саме, що щодо Наримана застосували насильство, ображали нецензурно, чинили психологічний тиск на його дружину, зіпсували майно сім'ї", - повідомив Семедляєв.

На його думку, відхилення скарги на незаконні дії співробітників ФСБ свідчить про те, що "суди" займаються прикриванням ФСБ.

Читайте також: У Криму блогера з-під арешту відправили до психлікарні — на “обстеження”

Раніше Укрінформ повідомляв, що у березні 2018 року у Бахчисарайському районі у будинку  журналіста Наримана Мемедемінова російські силовики провели обшук. "Суд" заарештував активіста за підозрою у пропаганді тероризму. 15 травня Київський районний "суд" м.Сімферополя продовжив його утримання під вартою ще на чотири місяці.  Крім того, 30 червня Мемедемінова помістили у психіатричну лікарню, як повідомляється, він пробуде там як мінімум 20 днів.

За фактом незаконного арешту Мемедемінова прокуратура АРК 23 березня відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України. Національна спілка журналістів України назвала арешт Мемедемінова у Криму "порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, у тому числі за допомогою мережі Інтернет".

Фото: Антон Наумлюк RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-