Справа Панова: кримський

Справа Панова: кримський "суд" допитав експерта-фонографіста

Укрінформ
В окупованому Криму на засіданні "Верховного суду" в "справі українського диверсанта" Євгена Панова були допитані експерт-фонографіст і психолог, який досліджував особу підозрюваного. 

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"На засіданні "Верховного суду" Криму в "справі українського диверсанта" Євгена Панова були допитані експерт-фонографіст і психолог, який досліджував особу підозрюваного. Справу розглядає "суддя" Андрій Палій, громадянин РФ, колишній суддя Ленінградського районного суду м.Калінінград", - йдеться в повідомленні.

За словами захисника Панова Дмитра Дінзе, експерт з фонографії не представила суду матеріали за своїю кваліфікацією і не змогла пояснити методику проведення експертизи, пославшись на те, що ця інформація для службового користування.

"Експерт підтвердила, що могла зробити помилку, і, відповідно, захист може заявляти про неприпустимість її експертизи як доказу в суді", - відзначив адвокат.

За даними правозахисників, дебати сторін заплановані на 9 липня 2018 року.

Читайте також: Геращенко назвала росіян, яких Київ готовий обміняти на українських політв'язнів

Громадянина України Євгена Панова затримали на адміністративному кордоні з Кримом у серпні 2016 року. Одночасно з ним був затриманий українець Андрій Захтей. За версією ФСБ, вони "планували диверсію на цивільних і військових об'єктах у Криму". Захтей згодом підписав досудову угоду із слідством. У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів. Панов відмовився від угоди з російським слідством.

У справі Панова були зафіксовані тортури, психологічний тиск, фальсифікація доказів, перешкода роботі адвокатів, порушення права на справедливий суд. Панов, як і інші громадяни України, які стали фігурантами справ про "диверсантів", на думку правозахисників, є жертвами політично мотивованого кримінального переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-