Чеські сенатори написали Путіну - вимагають звільнити Сенцова

Чеські сенатори написали Путіну - вимагають звільнити Сенцова

Укрінформ
Провідні чеські сенатори написали листа президенту Росії Володимиру Путіну із закликом звільнити незаконно ув’язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомило посольство України в Чехії на своїй сторінці у Twitter.

"Кожна виправлена несправедливість, яку держава заподіяла будь-якому громадянинові, знижує майбутню напругу і сприяє одужанню суспільства. Тому звільнення Сенцова стане свого роду ліками і для вашої країни", - цитує посольство текст листа чеських сенаторів.

Як повідомлялося раніше, Україна та світова українська діаспора 7 липня проведуть глобальний флешмоб на підтримку режисера Олега Сенцова.

Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник. Був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву окупації Криму Росією. У травні 2014 року Сенцов був викрадений працівниками ФСБ у Сімферополі та заарештований за звинуваченням у підготовці терористичного акту. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Численні міжнародні організації та громадські діячі визнали ув'язнення Олега Сенцова політичним и вимагали від російської влади звільнити його.

Читайте також: Звільнити Сенцова: українська діаспора розпочинає глобальний флешмоб

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць громадян України, які були викрадені та засуджені за політичними мотивами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-