Суд над Балухом

Суд над Балухом "побудований на ненависті та брехні" – архієпископ Климент

Політв’язні
Укрінформ
Кримінальний процес в російському суді Криму по справі українського активіста Володимира Балуха заснований на «ненависті та брехні».

Таку заяву зробив 2 липня після судових дебатів у підконтрольному Росії Роздольненському райсуді Криму архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент, який є громадським захисником Балуха в суді, повідомляє Крим.Реалії.

«Відчуття від процесу пригнічують. Все, що ми бачимо, побудоване на ненависті та брехні до громадянина України, який шалено любить свою батьківщину, живе думками про Україну, який обожнює свою маму. Все спрямовано проти Володимира Балуха», – сказав архієпископ Климент.

Також він відзначив силу духу голодуючого Володимира Балуха, який виступив у суді з останнім словом.

«Сьогодні в останньому слові ми бачили його дух і віру. Володя вважає, що цей процес об'єднав навколо його імені багато благородних людей. Ми повинні повчитися мужності, стійкості і віри, які є у цієї незламної людини», – підсумував архієпископ Сімферопольський і Кримський.

В суді 2 липня прокурор запросив 4 роки колонії загального режиму за звинуваченням у дезорганізації роботи ІТТ, а з урахуванням першого кримінальної справи – 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів.

Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд 15 червня продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту до 14 серпня.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Читайте також: Кримський "суд" оголосить "вирок" Балуху 5 липня

Інша справа проти активіста порушена за заявою начальника ізолятора тимчасового утримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченко, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста Володимира Балуха.

Всього в Росії і аннексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-