Російська правозахисниця стверджує, що Кольченку краще

Російська правозахисниця стверджує, що Кольченку краще

Політв’язні
Укрінформ
Український ув'язнений в Росії Олександр Кольченко за останній тиждень набрав один кілограм ваги. 

Про це в прямому ефірі телеканалу "112.Україна" повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур.

"Мені відомо, що Олександр Кольченко поправився за останній тиждень на 1 кг - зі слів нашого адвоката, сам Саша підписував довідку, яку оформляв в його присутності адвокат. Не довіряти самому адвокату немає сенсу, він щомісяця за договором відвідує Сашу і, оскільки зараз стан справ серйозний -  і з Олегом, і з Сашиним голодуванням, то ми попросили адвоката відвідувати Сашу щотижня", - повідомила Щур.

Правозахисниця зазначила, що Олександр і досі надто худий, однак,  "бадьорість духу він не втрачає і вірить у все хороше".

Також Щур зауважила, що наразі кожен прийом їжі працівники колонії фіксують на відеореєстратор.

Як повідомляв Укрінформ, раніше, 26 червня, Олександр Кольченко написав заяви з проханням про зустріч з українським консулом та українським омбудсменом.

 Кольченко 7 червня припинив голодування, яке він оголосив 31 травня з вимогою звільнити засудженого за однією справою з ним Олега Сенцова.

Український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

Читайте також: Адвокат розповів про стан здоров'я Сенцова

Сенцова і Кольченка затримали представники російських спецслужб в Криму в травні 2014 року по обвинуваченню в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Зараз у Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-